Maha magazine header

Nieuwsbrief, editie 2

Cock MAHA Nederland

Geachte lezer,

Om u beter, sneller en efficiënter te informeren over ontwikkelingen en innovaties lanceren wij het Maha Magazine. In dit terugkerende infobulletin zullen wij steeds een nieuwbouwproject belichten, productontwikkelingen bespreken en verdere wetenswaardigheden met u delen.

Met vriendelijke groeten,

Cock van der Linden

In deze editie van het Maha Magazine:

  • Het verhogen van de veiligheid in de werkplaats
  • Uitgelicht: Project Ford-dealer Autobedrijf Van Putten in Goes
  • Op bezoek bij Autoservice Van der Velden in Zoetermeer

Het verhogen van de veiligheid in de werkplaats

Slijtage aan apparatuur is in de werkplaats onvermijdelijk, niet alleen bij veel gebruik maar ook bij normaal gebruik. Dit kan vroeg of laat leiden tot gevaarlijke situaties. Om dit risico, voor zover mogelijk, uit te bannen moeten alle hefmiddelen, gereedschappen en overige apparatuur jaarlijks gekeurd worden. Welke maatregelen, naast de periodieke keuringen,  kunnen er getroffen worden om de veiligheid in de werkplaats te waarborgen of zelfs te verhogen?Maha Nederland blog: veilig werken

Als ondernemer is het belangrijk om op alle werkplaatsapparatuur te kunnen rekenen. Niemand zit te wachten op onnodige reparaties of stilstand. Door goed en regelmatig onderhoud en controle op de veiligheid van alle arbeidsmiddelen in de werkplaats kan dit grotendeels voorkomen worden. Door periodiek de werkplaatsequipment te keuren en onderhouden resulteert dat in veiliger werken en een verlenging op de levensduur.

Afzuiging in de werkplaats

Het elimineren van uitlaatgassen houdt niet alleen het personeel maar ook alle apparatuur gezond en in werking. Soms is het moeilijk voor te stellen hoe snel uitlaatemissies van koud gestarte voertuigmotoren in een gesloten ruimte giftige concentraties kunnen bereiken. In werkelijkheid is dat slechts een kwestie van minuten. Herhaaldelijke blootstelling aan lagere concentraties van gevaarlijke uitlaatgassen kan op lange termijn enorme gevolgen hebben voor de gezondheid. Daarom is het belangrijk om gebruik te maken van beheersing en afzuiging in de werkplaats.

Soms kunnen afzuig- en vloeistofapparatuur grof zijn en in de weg zitten, maar tegenwoordig zijn er allerlei efficiënte en slimme manieren om het mooi in de werkplaats te kunnen integreren. Hierbij kan gedacht worden aan afzuiging verwerkt in de grond, door middel van een put. Tevens biedt technisch meubilair goede opbergoplossingen voor gereedschap en haspels.

Gebruikersinstructies

Maha Nederland blog: GebruikersinstructieDe gebruikersinstructies zijn één van de belangrijkste aandachtspunten, helemaal als het gaat om nieuw personeel. Alle apparatuur is weer anders. Een veel gemaakte fout door zowel werknemers als werkgevers is het direct aan de slag gaan met het product. De gebruikersinstructies lezen is niet het leukste onderdeel, maar wel een hele belangrijke. Een ronde om het product en het doornemen van de fabriekshandleiding is essentieel.

U kunt ook een extra instructie laten geven door de leverancier van de apparatuur. Het jaarlijks onderhoud aan uw apparatuur is bijvoorbeeld een mooi moment om de servicemonteur te vragen naar nieuwe of aanvullende gebruikersinstructies omtrent werkplaatsapparatuur. Het voorkomt foutief handelen wat weer kan leiden tot storingen en andere problemen met de apparatuur. Bovendien kunnen gevaarlijke situaties zo worden vermeden.

Wat kan Maha Nederland voor u doen?

Zoals eerder genoemd kunt u bij ons tijdens de keuring altijd gratis ‘extra’ gebruikersinstructies krijgen. Met name bij gebruik van de remmentestbank kan dit erg plezierig zijn voor de (nieuwe) keurmeester. Naast het ijken en certificeren van APK-apparatuur zijn wij ook aangesloten bij het RAI-keurmerk. Dit keurmerk voor hefbruggen voldoet aan de NEN EN 1493. APK-hefbruggen worden automatisch afgemeld bij de RDW. Tevens lichten wij u graag voor over ontwikkelingen in de werkplaats waarmee u de veiligheid in de werkplaats kunt verhogen. Zo kunnen we samen zorgen voor een zo veilig mogelijke werkomgeving voor alle betrokkenen!

Bob - Maha Nederland


Deze blog over de veiligheid in de werkplaats is geschreven door Bob.

Autoservice Van der Velden uit Zoetermeer

“Servicedealer met een vermogensbank”Project Van der Velden - Maha Nederland autotest-lab

Een servicedealer die een vermogensbank aanschaft, dat is bijzonder. Inmiddels hebben ze de MAHA MSR500 vermogensbank bijna twee jaar geleden in gebruik genomen. Tijd om op bezoek te gaan om meer te weten te komen over dit opmerkelijke bedrijf.

Bij deze servicedealer van Volkswagen, SKODA, Audi, SEAT en Volkswagen Bedrijfswagens werken meerdere generaties Van der Velden. Het is een degelijk familiebedrijf met een grote belangstelling voor techniek. Nico van der Velden sr. geeft aan dat de aanschaf van de MAHA vermogenstestbank een goed overwogen beslissing is. Nico: “Omdat in de autobranche de marktomstandigheden zo rigoureus wijzigen moesten wij meerdere strategische keuzes maken. Bijvoorbeeld of we Sales- en Service dealer wilden blijven. En of een wasstraat het bedrijf voldoende toegevoegde waarde zou bieden. Wij kozen voor service en in dat kader voor de MAHA vermogenstestbank. Door stevig in te zetten op service en kwaliteit zijn wij sinds 2015 het grootste servicecentrum van Zuid-Holland voor de vijf VW-merken. Ook weten wij een respectabel aantal nieuwe en gebruikte auto’s te verkopen.”

Uniek Autotest-lab

De bevlogenheid voor techniek is bij Autoservice Van der Velden op meerdere terreinen zichtbaar. In een van de keurige en goed geoutilleerde onderhoudsruimtes is een MAHA vermogenstestbank geïnstalleerd. Bob van der Velden van de jonge garde toont ons, samen met specifiek voor het afnemen van vermogenstesten opgeleide medewerkers, de hardware en vernuftige software van en rondom de vermogenstestbank. Bob: “Ons Autotest-lab met de testbank is uniek. Daar lukt het ons om motorische- en aandrijvingsstoringen die moeilijk te vinden of te analyseren zijn snel op te sporen. Ook garagisten uit de wijde omgeving bezoeken ons met auto’s van hun cliënten om snel betrouwbare diagnoses te stellen. Er komen ook autobezitters die alles van hun auto willen weten. Sommigen willen zelfs weten of het werkelijk vermogen overeenkomt met de fabrieksgegevens. Soms ook hebben zij tijdens het rijden het gevoel dat er iets met de aandrijving of het koppel aan de hand is. Op onze vermogenstestbank wordt alles geanalyseerd. Vervolgens kunnen zij op bijvoorbeeld Youtube exact zien wat er in het testlab met hun auto gebeurt of gebeurd is. Na de test ontvangen zij ook een uitgebreid testrapport.”

Project Van der Velden - Maha Nederland remmentestbank

Project Van der Velden - Maha Nederland remmentestbank leeg

Niet alleen voor auto’s

Bij de test kunnen verschillende parameters worden ingesteld. Bob: “Doordat wij verschillende omgevingsfactoren en gebruikssituaties kunnen imiteren weten ook steeds meer camperbezitters ons te vinden. Vooral de mensen die met hun camper grote afstanden door bijzondere gebieden of onder extreme weersomstandigheden rijden willen voor hun vertrek naar verre oorden weten of hun camper zo’n reis wel aankan. Zelfs temperatuur, luchtvochtigheid, luchtdruk door hoogteverschillen, etc. kunnen wij imiteren.” Nico, Bob en de medewerkers die wij spreken zijn duidelijk trots op Auto-Service Van der Velden. De investering in het Autotest-lab met de MAHA vermogenstestbank is voor hen het beste middel om zich in de markt te onderscheiden.

Kijk ook op de website van Autoservice Van der Velden: www.vandervelden.nl en www.autotestlab.nl.

Project: Ford-dealer Autobedrijf Van Putten, Goes

Ford-dealer Van Putten - Maha Nederland

Ford-dealer Van Putten - Maha Nederland remmentestbank

Ford-dealer Van Putten - Maha Nederland hefbrug

Ford-dealer Van Putten - Maha Nederland mondolfo bandenapparaat

Ford-dealer Van Putten - Maha Nederland Saomo haspel

Ford-dealer Van Putten - Maha Nederland remmentestbank

Wist u dat:

  • U volgens het Arbobesluit verantwoordelijk bent voor instandhouding van de veiligheid door onderhoud en keuring volgens fabrieksvoorschriften te laten verrichten. Met het tijdig en regulier onderhouden en ijken van uw equipment bent u conform het Arbobesluit volledig ingedekt.
  • Wij ook onderhoud en reparatie kunnen uitvoeren voor vele “niet MAHA”-apparatuur?
  • Wij verschillende vormen van onderhoudscontracten kunnen aanbieden, waarbij u naast een financieel voordeel ook ontzorgd wordt op gebied van tijdig onderhoud en certificering?
  • Al onze monteurs werken conform de laatst gestelde veiligheidseisen en alle een daarbij behorende VCA opleiding hebben genoten?

 

Volg ons nu ook op Facebook voor de nieuwste updates: www.Facebook.com/MahaNederland

 

Schrijf u nu in voor het Maha Magazine:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.