Overname Maha Nederland

Sterk complementair

Vandaag hebben wij aangekondigd dat Rupro Beheer de aandelen van Maha Nederland en Maha Verhuur heeft overgenomen van Van der Linden Beheer BV. De overname gaat in met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2017.

“Een klein jaar geleden ben ik benaderd door Rupro Beheer. Na lang twijfelen en na goed overleg met mijn zoons Joren en Fons hebben wij gezamenlijk besloten het bedrijf te verkopen. We zijn er namelijk van overtuigd dat consolidatie voor Maha Nederland het beste is. Maha Nederland en Explora zijn sterk complementair, zowel qua cultuur als productportfolio. Hier is dus duidelijk sprake van één plus één is drie”, aldus Cock van der Linden.

Zwaardere automotive segment

De laatste periode zijn we ons steeds meer gaan richten op de verkoop en service van de truck- en bus segment. Daarom heeft Rupro Beheer ook de strategische keuze gemaakt het zwaartepunt binnen Maha Nederland op termijn te richten op de zwaardere automotive segment. Hierdoor zal Explora zich gaan richten op het gebied van werkplaatsequipment voor personenwagens. Wij zullen net als Explora onder de verantwoordelijkheid van Bart Kamps vallen.

Bart Kamps, directeur Explora, is blij met de overname: “Deze overname voegt productlijnen toe aan ons portfolio waar onze klanten optimaal van kunnen gaan profiteren. Een mooie overname, ook voor Explora. Voor de dagelijkse leiding zal op termijn iemand aangesteld worden, het liefst een persoon vanuit de organisatie van Maha Nederland. We willen eerst de mensen van Maha Nederland beter leren kennen en ons verder in het bedrijf verdiepen voordat we een definitieve keuze maken.”

Concurrentiepositie versterken

“Met Maha Nederland halen we een zeer gezonde organisatie in huis die ons krachtiger maakt in het zwaardere segment en daarnaast zal de MAHA apparatuur, de rollentestbanken in het bijzonder, de concurrentiepositie van Explora versterken”, zegt Bernard de Graaf, Managing Director Rupro Beheer.

Met deze overname is volgens Cock zowel de toekomst van Maha Nederland, de werkgelegenheid van de medewerkers, als een hoge servicegraad richting de klanten verzekerd. Cock en Fons zullen de komende periode ook nog aanwezig zijn om ondersteuning te verlenen bij het realiseren van een soepele transitie.

Blijven onafhankelijk distributeur

Zoals u gewend bent blijven wij de rol als onafhankelijke distributeur van onder andere het productportfolio van één van de meest toonaangevende fabrikanten in de wereld van werkplaats- en voertuig inspectie apparatuur, Maha Maschinenbau Haldenwang GmbH & Co. KG. vervullen. De naam zal de komende jaren wel stapsgewijs gewijzigd worden in ‘Explora Truck & Bus’.

Pers: Voor vragen kunt u contact opnemen met Bernard de Graaf, Managing Director Rupro Beheer BV, via mobiel nummer: 06-53520440 of e-mail adres bernard@ruprobeheer.nl.