Prefab put - Muys

Prefab put voor in een bestaande situatie:

Een goede optie

In bestaande truckwerkplaatsen waar een extra werkplek moet komen, of in bestaande panden waar een werkplaats moet komen, wordt vaak gedacht dat een put te bewerkelijk en te duur is. Door de opkomst van prefab putten is hij zeker als alternatief voor hefbruggen te overwegen.

Flexibel en efficiëntMagus Enkelwandige put (2)

Wanneer een pand niet hoog genoeg is heeft men weinig keus dan een prefab put aan te schaffen. Maar ook als er wel voldoende hoogte is, is de prefab put het overwegen waard. Natuurlijk is een hefbrug snel geplaatst en meestal relatief goedkoper dan een put, maar er zijn ook beperkingen in het gebruik.

Ingebouwde remmentestbank

Een voordeel van een werkput is het feit dat ieder voertuig op de put gereden kan worden, ongeacht wielbasis of gewicht, beladen of onbeladen. Voor de APK is er niets prettiger dan een put, helemaal als je bedenkt dat de remmentestbank al mooi ingebouwd kan worden tijdens het plaatsen van de put. Daarnaast kan er op verschillende niveaus gelijktijdig gewerkt worden aan hetzelfde voertuig, van onder, naast en in het voertuig.

Beton of prefab

Indien men kiest voor een smeer-/APK-put dan heb je een keuze uit een prefab put of een put die door de aannemer van beton gestort wordt in een houten bekisting. Over de prijsverschillen is niet heel veel te zeggen, de prijs van de prefab put is wel constant maar de prijs van de betonnen put verschilt enorm. Per aannemer en van het werkaanbod in de bouw op het moment dat men het project wil realiseren kan de prijs verschillen.

Makkelijk en snel plaatsen

De prefab put heeft wel belangrijke voordelen, ze zijn makkelijk en snel te plaatsen. Van zagen en uitgraven tot oplevering duurt met een prefab put drie weken. De put zelf wordt zelfs in één dag geplaatst. De aannemer zal voor een betonnen put gemiddeld vijf à zes weken nodig hebben. Soms ook langer als er voorzieningen in gemaakt moeten worden voor een remmenbank, spelingsdetector of afzuiging. Dat is extra lastig als je er werkstraten naast hebt liggen, want deze kun je vaak tijdelijk niet gebruiken. Met een prefab put ben je er bovendien van verzekerd dat het waterdicht is. Helaas levert dit met betonnen putten nog regelmatig problemen op.

Prefab put - Volvo Gent

Dubbelwandige put - Maha Nederland

Maatvastheid

Nog een voordeel van de prefab put is de maatvastheid. Niet alleen de mantelbuizen kunnen exact volgens tekening geplaatst worden, de put is ook kaarsrecht. Een hangende putkrik of een krik over rails zal nooit halverwege de put klem lopen. Overigens bestaan er ook  voor aannemers oplossingen die de maatvastheid kunnen garanderen en de put een hoogwaardige en professionele afwerking geven.

Al met al biedt een prefab put veel pluspunten, maar is niet voor iedereen de juiste keus. U heeft nu misschien wel meer opties dan u dacht. Wilt u een advies op maat? Neem dan contact op met een van onze technisch adviseurs.