Maha SAT Traverse - lkw

Veilig heffen met een SAT Traverse

Hoge prioriteit

Maha SAT Traverse - lkw

Wanneer je een werkplaats binnen stapt is de veiligheid een hoge prioriteit, denk aan veiligheidsschoenen en speciale werkkleding. Daarnaast wordt er ook veel aandacht besteed aan veiligheid bij iedere monteursopleiding. Ondanks de oplettendheid kunnen er altijd situaties ontstaan die niet te overzien zijn. Eén daarvan is het heffen van trailers of bakwagens met een koeler, scheef geladen bakwagens of trailers.

Creatief maar gevaarlijk

Dergelijke trailers en bakwagens zullen tijdens het heffen in een prefab put naar één kant gaan hellen. Het is wel mogelijk om de trailer of bakwagens op een creatieve manier horizontaal te krijgen. Dit zou kunnen door met een hefbok onder de carrosserie de trailer of bakwagen aan één zijde op te krikken. Echter kan deze creatieve manier gevaarlijke situaties opleveren omdat je het zwaartekracht op de krik verschuift. Er is een veel veiligere en snellere oplossing om deze trailers en bakwagens te heffen.

De SAT traverse

Maha SAT Traverse - lkw

MAHA heeft de zogeheten SAT traverse ontwikkeld. Op het eerste gezicht heeft deze traverse veel overeenkomsten met een standaard traverse. Het verschil is dat de SAT traverse afgezet kan worden op de putrand of de werkplaatsvloer. U krikt in combinatie met de putkrik de trailer onder het chassis op. Zodra de traverse 10 cm boven de putrand komt, schuift u de traverse over de putrand heen.

Vervolgens kunt u zonder problemen de putkrik laten zakken in de prefab put omdat de chassis afsteunt op de traverse. Nu kunt u de putkrik onder de as die u wilt heffen plaatsen. Omdat het chassis afgesteund is zorgt het ervoor dat de as recht omhoog gaat.

Lading laten rusten op de traverse

Bovendien kunt u de SAT traverse in de prefab put ook nog op een andere manier gebruiken. Met de SAT traverse kunt u de trailer of bakwagen mechanisch afsteunen. Veel monteurs laten in de werkplaats een lading op de putkrik staan, maar het is veiliger om de lading te laten rusten op een afzetbok of een SAT traverse. Wederom met bijkomend voordeel dat de putrkik ergens anders inzetbaar is.

Beschikbaar voor verschillende putbreedtes

Maha SAT Traverse - lkw

We hebben een aantal technische gegevens onder elkaar gezet om een goed een beeld te krijgen van de SAT traverse:

  • De traverse is tot 14.500 kg belastbaar;
  • De traverse is beschikbaar voor verschillende putbreedtes;
  • Verstelbare geleiders en verschillende adapters zitten standaard bij de levering;
  • Als optie zijn er verschillende adapters beschikbaar.

Bekijk ook de video over de SAT-traverse op onze website of neem contact op voor meer informatie!