Over ons

Wij zijn leverancier van premium werkplaatsapparatuur voor truck & bus, GWW en landbouw. Van hefbruggen tot prefab putten, van APK-apparatuur tot vermogenstestbanken en van wielservice tot uitgebreide voertuigdiagnose.

Onze technisch adviseurs kunnen helpen bij het kiezen van de geschikte apparatuur of meedenken over de routing in de werkplaats. Voor projecten hebben we specialisten in dienst die het traject van begin tot eind begeleiden. Met de technische dienst zorgen we dat alles perfect geïnstalleerd, onderhouden en gecertificeerd wordt.

In 1984 is Maha Nederland opgericht door Wim Krabbe. Hij importeerde remmentestbanken van het Duitse merk MAHA (Maschinenbau Haldenwang). Voornamelijk verkochten, installeerden en onderhielden ze remmenbanken. Door de jaren heen werd het productengamma van MAHA groter en groter, waar de Nederlandse markt ook van kon profiteren.

In 2002 is het bedrijf overgenomen door Cock van der Linden. Door een goede strategie is Maha Nederland marktleider geworden in het leveren van truckwerkplaatsapparatuur. In 2007 werd de horizon verbreed naar personenwagens en zodoende werd de eerste volledig werkplaats ingericht bij Mercedes-Benz Naaldwijk.

In 2017 is Maha Nederland en Maha verhuur van Van der Linden Beheer BV overgenomen door Rupro Beheer. Sinds maar 2017 is het vertrouwde Maha Nederland dan ook verder gegaan onder de naam Maha Explora. Met deze overname is zowel de toekomst van Maha Explora, de werkgelegenheid van de medewerkers, als een hoge servicegraad richting de klanten verzekerd.

In 2018 is de bedrijfsnaam gewijzigd in Maha Explora Truck & Bus. Vanaf dat jaar is concentratie geheel op de zware voertuigmarkt. Deze specialisatie biedt vele voordelen voor onze bestaande en nieuwe relaties. En zodoende kunnen we onze leidende positie in dit segment verder verstevigen. Nog steeds volledig vanuit Gorinchem bestuurd. Het lichte personenwagen segment wordt verzorgd door Explora in Ede. Zie de website www.explora.nl